Friday, 20 September 2013

Unde este echilibrul din viata noastra?


Traim niste vremuri tare tulburi, confuze as putea spune. Societatea a evoluat din punct de vedere tehnologic foarte mult comparativ cu acum 50 de ani, dar mental si spiritual s-a degradat cu aceeasi viteza cu care se propaga Internetul in toate colturile lumii. Cum se face ca, desi dispunem de noi tehnologii care ar trebui sa usureze munca, oamenii sunt din ce in ce mai stresati, mai obositi, mai bolnavi? Este asta pretul pe care omenirea trebuie sa il plateasca pentru ''comfortul'' pe care il asigura dezvoltarea tehnologica?

Conform unui raport al Institutului de Statistica, anul trecut in Canada unul din sase canadieni a avut nevoie de ingrijiri de sanatate mintala. Oare care or fi statisticile pentru alte tari, caci ar fi interesant de observat. Nu m-ar mira ca in tarile asa zise ''din lumea a 3-a'' statisticile sa fie mai bune, dar acolo oamenii se lupta cu alte probleme, cum ar fi saracia.

Pana la urma ce alieneaza oamenii, saracia sau bogatia? Lipsa de credinta sau fanatismul? Greu de raspuns, dar cu siguranta lipsa de echilibru in orice pe lumea asta poate avea efecte negative asupra oricui si asta incepe sa se simta din ce in ce mai mult si in viata noastra.

În toate lucrurile tale fii cumpătat şi nici o neputinţă nu te va intâmpina”(Intelepciunea lui Isus Sirah 31:26).

No comments:

Post a Comment