Tuesday, 9 October 2018

In vacanta sau la miting?

Desi initial am avut o retinere daca sa mergem sau nu anul asta in Romania, pana la urma ne-am hotarat, si in Februarie ne-am luat biletele. Cu ceva emotii, caci pretul incepuse sa creasca, apoi a trebuit sa schimbam si data, din motiv de job, dar in final am dat cu cardul si gata, LOT Polish Airlines a fost castigatorul.
Si a venit si ziua plecarii in Romania... Am lucrat pana in ultima zi, fiindca zborul era la ora 10 seara, iar eu nu imi permiteam sa imi iau liber, caci zilele de concediu erau deja numarate pt Romania.
Ziua se anuntase fructuoasa, terminasem toata treaba pe la ora 3 si ma pregateam sa inchid sandramaua (aka calculatoru'). Ultima sarcina, sa imi activez mesajul de "out of office" si gata, hit the road Jack. Eh, dar nu a fost chiar asa usor cum am crezut. Zeul calculatorului, mai precis Outlook-ul, s-a gandit sa ma pedepseasca. Activez mesajul si testez sa vad daca merge. Nimic. O data, de doua ori, activez, dezactivez, nimic. Repornesc calculatorul, nimic. Chem o colega, fac din nou testul cu ea, nimic. Il contactez pe omul cu reteaua sa rezolve el problema si plec val-vartej caci riscam sa intarzii la aeroport. Eee, dar asta a fost doar inceputul aventurii.
La aeroport am ajuns devreme, chiar prea devreme, dar surpiza, cu cat se apropia ora imbarcarii, observam ca toate cursele erau intarziate. Asta s-a si intamplat si cu zborul nostru, a plecat cu mai bine de 2h intarziere din cauza ploii si a conditiilor meteo. In plus, avionul nostru fusese lovit de un fulger si au trebuit sa se faca verificari suplimentare. In momentul ala, ne-a fost clar ca vom pierde legatura din Varsovia, caci aveam oprire de doar 1.5h.
In fine, plecam, ajungem in Varsovia, suntem reprogramati sa luam urmatorul zbor care pleca peste vreo 5h, si ne punem pe asteptat. Cand s-a apropiat ora de imbarcare, intarziere din nou, cca 45 min. E clar, e un complot international, cineva nu vrea ca noi sa mergem in Romania, mai ales ca acolo se anuntase marele miting al diasporei :).
In sfarsit, plecam cu intarziere, dar dupa 5 min de zbor, ne anunta ca trebuie sa ne intoarcem ca sa se mai faca o verificare, caci s-au semnalat ceva probleme tehnice si e posibil sa ne schimbe avionul. Ne intoarcem pe pista, vine echipa tehnica, face verificarea si gata, avem unda verde. Uf, am scapat, nu ne-au dat jos din avion, plecam din nou.
Ajungem in Romania cu 9h de intarziere unde, surpiza...constatam ca bagajele noastre nu au sosit, au ramas in Varsovia neimbarcate. No, asta e, mai stam 1.30 h la coada la ghiseul de bagaje pierdute ca sa dam o declaratie si gata, suntem numai buni de mers la miting. Atunci am inteles de ce politista de la frontiera ne-a urat "Bine ati venit!" asa, cu juma' de gura si pe un ton de parca ar fi vrut sa spuna, "mai bine plecati inapoi, ca iar va mai ratati un concediu ":) Halal ospitalitate!

No comments:

Post a Comment