Thursday, 10 May 2012

Romani, ne asteapta vremuri grele!

Imi amintesc vorbele maica-mii care le auzise si ea de la bunica, cum ca "la sfarsitu' lumii rasa galbena va domina lumea". Astazi acest lucru il vad aici unde traiesc. E plin de chinezi in jurul meu. De trei ani de zile, dupa infiintarea supermerketului chinezesc, zona s-a mai imogatit cu inca un magazin chinezesc si cu o banca a chinezilor, Bank of China. Nu am nimic cu nimeni, nu sunt xenofoba, dar am un sentiment de panica cand ii vad asa multi. Ii vad la cumparaturi in week-end cand se umple magazinul de ei. Am sentimentul ca daca, Doamne fereste, vine vreo foamete o sa sfarsesc mancata de vreun chinez. Sunt ca termitele, manaca orice...
Ce vreau sa spun insa, e ca s-au infiltrat peste tot. Anul trecut am vizitat Genova si ghici ce magazine vad la parterul cladirilor in zona centrala, langa port? Ale chinezilor!
Acum aflu ca au cumparat in Romania Complexul  Energetic de la Rovinari. O sa ajungem sa lucram pe un bol de orez.

"Comisia de negociere pentru Proiectul „Realizare grup energetic nou de 500 de megawaţi la Termocentrala Rovinari“ a selectat oferta depusă de compania chineză China Huadian Engineering Co Ltd., scrie gds.ro.
Oferta companiei chineze a întrunit cel mai mare număr de puncte, respectiv un total de 100, faţă de 78,75 puncte obţinute de compania Marubeni Corporation.
Rezultatele evaluării ofertelor au fost transmise conducerii Complexului  Energetic de la Rovinari pentru aprobarea în Consiliul de Administraţie, în vederea desemnării investitorului selectat pentru participarea la procedura de constituire a societăţii mixte de tip IPP, respectiv China Huadian Engineering Co. Ltd, mai scrie publicația Gazeta de Sud"

Sursa :revista Capital

3 comments:

 1. Poate ca macar chinezii vor mai face ceva din tara asta .... ca ai nostrii au terminat totul.Nu a mai ramas nimic dupa ei.

  ReplyDelete
 2. chinezi sau francezi sau olandezi sau oricine ,cumpara ce vand romanasii nostri.vindem tot.
  radem toata industria,facem mall-uri si fastfood-uri
  si gata ,ce frumos!

  ReplyDelete
 3. Pacat de tara noastra, de frumusetile ei! Aici am ajuns sa inteleg ca, desi e asa mica, Romania e o comoara nepretuita de multi dintre noi. Daca oamenii de buna credinta s-ar implica mai mult in conducerea ei si daca legile s-ar aplica asa cum trebuie, s-ar schimba in bine multe lucruri acolo.

  ReplyDelete