Friday, 21 April 2017

Aventuri de primavara din gradina verde


 Gradina noastra parca a fost minata sau parca au ramat porcii prin ea, dar macar e verde. Un verde crud de iti vine sa te asezi langa iepuras si sa rontai in rand cu el din covorul verde.

Dar sunt si locuri in care veveritele au sapat gropite in cautarea proviziilor ascunse si numai de ele stiute. Inca ma minunez, caci nu stiu cum se face ca veveritele sapa gropile  doar la noi in curte. Sotul zice ca suntem oameni buni J, dar realitatea e ca iarba noastra nu e asa de deasa, si lor le e usor sa sape. Uneori cred ca, de fapt, ele nu gasesc nimic, ci o fac asa din placerea de a scormoni, ca poate, poate gasesc vreo aluna ratacita.
Alta nazbatie de-a veveritelor, e ca mi-a intrat una in pod in iarna asta. Intai si-a facut drum in garaj dupa ce a rontait marginea de plastic si garnitura din coltul de jos al usii. La inceput nu ne-am dat seama, de abia dupa ce am gasit sacii de gunoi sfasiati, si gunoaiele insirate pe jos, am realizat ce se intampla. Dar ce s-a oprit acolo? Nuuu! S-a urcat in pod si s-a instalat fix deasupra aragazului, ca acolo e cald si bine. Acum, ce sa fac, cred ca a facut si pui, o mai las un pic sa isi creasca puii, si o sa punem o capcana. Nu sa o omor, ci sa o prind vie pe musafira nepoftita si sa o scot din pod. Bineinteles ca trebuie sa vedem pe unde s-a strecurat in pod ca sa astupam gaura. Ehe, treaba de detectiv, dar ce vina are ea? A cautat si ea un loc caldut, cum fiecare ne dorim, nu?
Avem si o pasarica (un robin) care si-a facut cuib pe contorul de gaze. Nici nu am observant-o cand a lucrat la el, l-a terminat repede in 2-3 zile era gata. Apoi a facut niste probe, se aseza pe el ca sa se obisnuiasca, o mai vizita pasaroiul ca sa se asigure ca e bine, si gata, dupa o saptamana s-a pus pe clocit. Oare cum stiu pasarile cand e momentul sa faca oul? Cum de nu le ramane cuibul neterminat cand deja au oul gata facut? Inca ma minunez si de asta. Sa peram ca o sa fie sanatoasa si o sa cloceasca pana la capat, ca sa iasa puiul.  Anul trecut, cea care a facut cuibul, nu a mai aparut dupa ce l-a terminat si si-a depus oul. Am banuit ca s-a intamplat ceva rau cu ea, o fi sfarsit in ghearele unui soim, sau cine stie cine o fi pus laba pe ea, saracuta.


Cam asta se intampla in gradina iepurasilor rozi, a veveritelor sapatoare si a pasarelelor clocitoare.

No comments:

Post a Comment