Sunday 21 May 2017

Treburi gradinaresti. Saga continua.

Asa ma chinui cu gradina de legume, ca am ajuns sa o urasc. Cand ne-am mutat la casa, asta a fost primul lucru pe care mi-l doream: o gradina in care sa imi cultiv ce vrea sufletelul meu, rosii, castraveti, ardei. Vise, tata...
In primul an nu s-a facut nimic. Rosiile au crescut inalte ca nebunele si nu au rodit pentru ca era umbra de la copacii vecinilor. Noi nu am luat asta in calcul, caci ne-am mutat toamna dupa ce cazusera frunzele .
In anul urmator am mutat gradina pe o latura mai insorita, dar rezultatul nu a fost chiar pe masura muncii. S-au facut ceva rosii, asa cam un castron mai mare. Intre timp au crescut si copacii vecinilor -artarii astia cresc repede- si avem din nou umbra pe latura aia.
Sincer, am cam obosit sa mai gradinaresc fara rezultate. Cred ca mi-ar trebui o gradina mobila, asa macar mi-ar fi mai usor sa o mut de colo-colo unde e soare.
Doamne mare ti-e gradina!




 
Work in progress...
 

2 comments:

  1. Cristina, eu am pus floarea soarelui comestibilă, usturoi verde, porumb, am trei tufe grase de leuștean, un ghiveci mare cu rozmarin, oregano și busuioc, cinci fire de roșii și o tufă de ardei iute bulgăresc...
    Se vede că e muncită grădina ta, că ești harnică, n-ai nici o buruiană printre roșii...

    ReplyDelete
  2. He, he, nici buruiana nu creste, si eu visez sa fac lazi de rosii:)
    Leustean am si eu, dar nici ala nu s-a indesit de 5 ani de cand il am.

    ReplyDelete